Emgerging Technologies binnen de 5 grootste Steden van West-Vlaanderen

Kortrijk is de tweede grootste West-Vlaamse centrumstad met zo’n 77000 inwoners en gesitueerd aan de Leie. Het is ook de thuisbasis van de VIVES hogeschool en van het VIVES Innovation Centre.

Brugge is de hoofdstad van West-Vlaanderen en naar inwonersaantal ook de grootste West-Vlaamse stad. Ook VIVES is rijk vertegenwoordigd in de stad met twee campussen, één in de Xaverianenstraat en één aan het station.

Stad Roeselare staat niet alleen bekend om zijn belfort en zijn Klein Seminarie, maar ook om zijn kleine en gezellige VIVES-campus.                                                       

Stad Oostende is een belangrijk toeristisch en economisch centrum met een eigen zee- en luchthaven. Die laatste is ook de thuisbasis voor het VLOC, het Vlaams Luchtvaartopleidingscentrum.

Stad Waregem bevindt zich aan de Leie, op de grens met Oost-Vlaanderen. VIVES biedt vanuit campus Waregem het graduaat verpleegkunde aan.                                   

Het VIVES Innovation Centre is de thuis basis voor de VIVES Innovation and Learning Academy, of kortweg de VILA. Die bevindt zich in het oude Vlasmuseum, waardoor ‘de schuur’ dus een heuse upgrade kreeg.